’56 hőseire emlékeztek Sajószentpéteren

1956. hőseire emlékeztek október 22-én a város művelődési házában tartott ünnepségen. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, valamint dr. Agonás Lajos, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője.

Balról jobbra: Bárdos Tamás alpolgármester, File Tamás polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. Dr. Agonás Lajos, a járási hivatal vezetője.


Ünnepi köszöntőt mondott File Tamás, Sajószentpéter polgármestere. Köszöntőjében kiemelte, hogy akik 56. októberében a felkelés élére álltak, azok a szabadságért küzdöttek, s a rákosi önkényt kívánták kitörölni a nemzet életéből.

A köszöntőt követően a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora következett. A műsort készítették: Orosz Marianna, Heiszman Bernadett, Prokk Brigitta.


Az ünnepi műsor után az 56-os emlékműnél helyezték el a megemlékezés koszorúit a város intézményeinek, civil szervezeteinek képviselői.
Koszorúzott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Agonás Lajos, a járási hivatal vezetője, valamint File Tamás polgármester.

A galéria a képre kattintva tekinthető meg.

Egy bányász régió