Kettős ünnep Sajószentpéteren

Sajószentpéteren a péntek délután különleges alkalom volt, hiszen a már hagyományossá vált rendezvény keretében köszöntötték az időseket, s ezzel egyidejűleg tartották “Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Sajószentpéter városában” TOP_Plusz projekt ünnepélyes átadását. A két rendezvényt a helyszín kapcsolta össze, a Pécsi Sándor Művelődési Ház.


A rendezvény kezdetén a miskolci Animus Csengettyű Egyesület műsorát láthatták a jelen lévők, majd Gál Katalin, a Sajószentpéteri Területi Szociális Központ és Bölcsőde intézményvezetője köszöntötte a szépkorúakat.
Mint mondta, ez egy olyan ünnep, mely egybekapcsolja a generációkat, kifejezi a megbecsülést azok felé, akik a mai világot építették számunkra. A szépkorúaknak vidám, egészséges életet kívánt.

Ezt követően File Tamás, Sajószentpéter polgármestere köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, hogy a mai generáció feladata és felelőssége az elődök munkájának tisztelete. A generációk egymásra épülése jelenti a közösség jövőjét, s a mai generáció hitet, tisztességet, becsületet tanulhatott elődeitől. Feladatunk, hogy figyeljünk a szépkorúakra, segítsük mindennapi életüket, s abban bízik, hogy jövőre ismét találkozhatnak az idősek napján.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő hozzászólásában elsőként a lezárult projektről szólt. Mind mondta, két ütemben valósult meg Sajószentpéter intézményeinek energetikai felújítása. Az első fázisban 6 önkormányzati tulajdonú épületen hajtottak végre energetikai korszerűsítést. Ezeknél az épületeknél napelemeket és hőszivattyúkat telepítettek, ezzel növelve a megújuló energiaforrások felhasználását.
A projekt második fázisában a Pécsi Sándor Művelődési Ház újult meg. Újabb hőszigeteléssel látták el az épületet, hőszigetelt üvegek és nyílászárók kerültek beépítésre, megújult az épület fűtése, a színházteremben padlófűtési rendszer került kialakításra.
A beruházások nem csak gazdaságilag előnyösek, hanem környezetvédelmi szempontból is kulcsfontosságúak. Magyarország elkötelezett amellett, hogy csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását, és hozzájáruljon a globális klímacélok eléréséhez.

Demeter Zoltán köszöntötte a szépkorúakat is. Mint mondta, a mát ők teremtették meg a mai generáció számára. Tisztelet és hála az, amit irántuk érezhetünk, s ezt soha nem szabad elfelejteni.

Az energetikai felújítás átadása a Pécsi Sándor Művelődési Házban. Balról Jobbra: Faragó Péter korábbi polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, File Tamás polgármester.

Ezt követően ünnepélyesen átadták az energetikai felújítással megújult épületet, majd az óvodások “Nem csak a húsz éveseké a világ” c. műsorukkal köszöntötték a jelen lévőket, majd a Flash Táncstúdió és Matyi és a hegedűs c. műsor következett.
Az estet vendéglátással zárták a szervezők.

A galéria a képre kattintva tekinthető meg.

Egy bányász régió